Sluiten

Categorieën

Filters
    Wonentegels.nl - Vrijdag 5 Mei 2023

    Marmerlook tegels: 3 redenen waarom jij deze tegels in huis wilt!

    Een trend die al jaren te zien is in onze huizen: “marmer” 

    Marmer is al eeuwenlang een favoriet materiaal voor het inrichten van huizen. En ook nu is het niet weg slaan uit onze huizen. Maar waarom is dit materiaal zo populair? Marmer zorgt ervoor dat ruimtes een elegante en luxe sfeer krijgen. Ook in moderne woningen geeft marmer juist een luxe en stoere look. 

    Marmer is een erg prijzig en lastig te onderhouden product. Gelukkig bestaan er tegenwoordig marmerlook tegels die de natuurlijke schoonheid van marmer nabootsen, maar dan voor een veel leuker prijsje en minder onderhoud. 

    Een win-win. 

    In deze blog vertellen we je wat je moet weten over marmerlook tegels, de voordelen en waar je het in huis allemaal kunt gebruiken. Na het lezen van deze blog wil jij ze ook in jouw huis.

     

    Wat zijn de voordelen van marmerlook tegels?

    Naast dat marmerlook tegels een stuk goedkoper zijn - en dus een fijn voordeel voor onze portemonnee - heeft het ook vele voordelen ten opzichte van echt marmer.

    1. Onderhoudsvrije marmer tegels

    Echte marmer tegels bestaan voor ongeveer 90% uit kalk. Wat betekent dat het schoonmaken en onderhouden van marmer erg lastig en tijdrovend is. Ben je bang voor krassen op je tegels? Kies dan voor marmerlook tegels! Deze tegels zijn veel makkelijker te onderhouden. Ze zijn duurzamer en veel minder vatbaar voor krassen, vlekken of slijtage. Een belangrijk onderdeel bij het bepalen en kiezen van je tegels. Daarnaast zijn deze tegels ook bestand tegen water, waardoor ze toepasbaar zijn voor jouw badkamer. 

    2. Tijdloze tegels

    Een ander voordeel van de marmerlook is de tijdloze uitstraling. Al eeuwenlang is marmer terug te vinden in de meest uiteenlopende huizen. En vandaag de dag is het nog steeds razend populair. Iets wat wij maar al te goed begrijpen. Het straalt rust en luxe uit. En wie wilt dat nu niet in huis?

    3. Marmerlook is overal in huis toepasbaar!

    In elke ruimte van het huis kom je het wel tegen. Of je nu je badkamer wilt upgraden, de keuken vernieuwen of je woonkamer een nieuwe en luxe uitstraling wilt geven, marmerlook tegels zijn een fantastische keuze!

    De badkamer

    In de badkamer zijn marmeren tegels een populaire optie voor wand- of vloertegels. Ze creëren een elegantie en tijdloze uitstraling die perfect past bij de rustgevende sfeer van de badkamer. Daarnaast zijn de marmerlook tegels bestand tegen vocht en slijtage, wat perfect is voor een veel gebruikte ruimte zoals de badkamer. 

    De keuken

    Ook zien we de marmerlook tegels geregeld terugkomen in keukens. Het is een stijlvolle en duurzame keuze om te kiezen voor wandtegels die je als backslashes kan gebruiken of als vloertegels. De tegels kunnen tegen vlekken, krassen en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor het gebruik in een keuken. Bovendien creëren ze een luxe uitstraling die perfect past bij de moderne, maar ook de klassieke keukenstijl. 

    De woonkamer

    In de woonkamer zijn marmeren tegels een fantastische optie als vloerafwerking of als accent op de muur. Wat we ook vaker zien is dat deze luxe en rustige tegels worden gebruikt voor de afwerking van een openhaard ombouw. Ben je op zoek naar wat meer rust en ontspanning, dan zijn de lichte marmeren tegels precies wat bij jouw interieur past. Ben je meer op zoek naar stoer, modern en luxe, dan zijn de zwarte marmerlook tegels wat jij nodig hebt voor je hotel chique interieur!

    Bonus: tips voor marmerlook tegels in je interieur

    Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je marmerlook tegels aanschaft. Zo kan je beter geen glanzende tegels kiezen als marmer vloertegel. Glanzende tegels worden in combinatie met water erg glad en kunnen daarom erg gevaarlijk zijn. Kies daarom voor een tegel op de vloer met antislip, die geschikt is voor in de badkamer. 

    Ook is het belangrijk om de grootte van de tegels van tevoren goed te bepalen. Je kan kiezen van mozaïek marmeren tegels tot grote vloertegels. Kijk naar de ruimte waar jij de tegels wil plaatsen en baseer daarop de tegelgrootte die binnen jouw interieur zou passen. Een mooi doorlopend lijnenspel zorgt altijd voor een rustige uitstraling. 

    Daarnaast zijn marmerlook tegels uitermate geschikt voor vloerverwarming! Dus mocht jij vloerverwarming in de badkamer of in de woonkamer hebben, dan zijn deze keramische tegels een perfecte optie waarbij de warmte mooi egaal verdeeld kan worden. 

    Marmerlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Van licht tot donker, van veel werking tot weinig werking. De keuze is reuze! 

    Marmerlook tegels kopen?

    Bij Wonentegels hebben we een ruim assortiment aan marmerlook tegels. Van vloertegel tot wandtegels! Ze zijn daardoor in iedere denkbare ruimte bruikbaar. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collectie van marmerlook tegels? Kom het bekijken in onze showroom in Harderwijk! Onze specialisten helpen je graag verder. Er is altijd een tegel die bij jouw stijl en wensen past. 

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »