Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 13 Juni 2023

  Sunshower kosten ontmaskerd: een gedetailleerde prijsanalyse

  Je twijfelt al een tijdje om een Sunshower aan te schaffen.

  Er zijn talloze voordelen voor je huid, gewrichten en vooral ook je gemoedstoestand. Het heerlijke gevoel van warmte, totale ontspanning en dat met maar 10 minuten douchen per dag.

  Alleen twijfel je nog over de verbruikskosten van een Sunshower. Met de steeds wijzigende prijzen durf je hem bijna niet meer aan te zetten of überhaupt aan te schaffen.

  In deze blog nemen we je mee in een uitgebreid kostenoverzicht van een Sunshower. Of je nu overweegt om er een aan te schaffen of gewoon nieuwsgierig bent naar de financiële aspecten. Je vindt het allemaal hier.

  Wat is een Sunshower?

  Om te beginnen duiken we even kort terug naar de Sunshower zelf. De Sunshower is een paneel met ingebouwde infraroodlampen en eventueel ook met ingebouwde UV-lampen.

  Dit paneel plaats je in jouw doucheruimte, waardoor je tijdens het douchen niet alleen geniet van warm water, maar ook je spieren en gewrichten ontspannen door het infraroodpaneel.

  Je kan de panelen verkrijgen in een opbouw of inbouwmodel, waardoor het in iedere doucheruimte gemonteerd kan worden! Bij een bestaande badkamer is makkelijker te kiezen voor een opbouwmodel.

  Maar mocht je de badkamer gaan verbouwen of een nieuwbouwhuis hebben gekocht? Dan kun je de Sunshower inbouwen met het inbouwmodel.

  Naast infraroodlampen, kun je ook kiezen voor een model met UV-lampen. Het Uv-licht geeft je écht het gevoel alsof je in het zonnetje staat te douchen met ook alle bijkomende voordelen van de zon. Het stimuleert de aanmaak van vitamine D wat die winterdepressie echt aanpakt. Daarnaast zorgt het ook voor een verbeterd immuunsysteem, voel je jezelf energieker en krijg je zelfs een gezonde teint op den duur.

  Kosten bij de aanschaf van een Sunshower

  Hoewel een Sunshower zeker een luxe investering is, zijn er verschillende modellen om uit te kiezen.

  Modellen die passen bij verschillende budgetten.

  De kosten van de Sunshowers variëren op basis van het type model, de functionaliteiten en het formaat.

  Zo kost de Sunshower Deluxe meer dan de Sunshower Pure. Dit komt doordat het Deluxe model de functie heeft van infrarood en Uv-licht. De Pure daarentegen heeft enkel de optie infrarood.

  Het goede nieuws is dat er tegenwoordig een groot assortiment aan Sunshowers op de markt is. Waardoor je goed kunt vergelijken welk model het best past bij jouw wensen en budget.

  Ook zit er verschil in de kosten of je gaat voor een grote afmeting of een kleinere afmeting. Binnen hetzelfde model varieert ook hierdoor de prijs.

  Zo heeft de Sunshower One een Large, een Medium en een Small model. Hierbij bepaalt het formaat van het paneel de prijs.

  Zo zie je dat er niet een vaste prijs kan worden afgegeven voor een Sunshower. Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende modellen, functionaliteiten en afmetingen wat medebepalend is voor de prijs.

  Het voordeel hiervan is dat er voor ieder zijn wensen wat tussen zit.

  Verbruikt een Sunshower veel stroom?

  Dan een van de belangrijkste vragen wat ons Nederlanders altijd druk bezighoudt. De hoge stroomrekeningen. De Sunshower biedt ontzettend veel voordelen, maar is dat in verbruik nog steeds zo leuk?

  Voor deze berekening gaan we uit van een douchesessie van 10 minuten. Na deze 10 minuten schakelt het systeem zichzelf uit om af te koelen. Doordat er verschillende modellen zijn, verschilt de prijs per verbruik ook per model.

  Ook gaan we in deze berekening uit van de Sunshower Combi. Deze heeft een vermogen van 1995 Watt. Voor het gemak in de berekening maken we hier even 2000 Watt van.

  De prijs van stroom houden we op €0,40 per kwh wegens het geldende prijsplafond voor elektra door de overheid.*

  Tot slot houden we in dit voorbeeld een persoon aan die 3 x per week 10 minuten gebruik maakt van de Sunshower gedurende 52 weken. In het dagelijks gebruik zul je zien dat je in de zomer minder vaak gebruik maakt van de Sunshower.

  Voor de volledigheid nemen we het wel mee in de berekening.

  • 2000 Watt x € 0,40 per kwh = € 0,80 als je de Sunshower 1 uur lang aan zou hebben.
  • In dit geval douche je maar 10 minuten, waardoor per sessie het je € 0,13 kost.
  • € 0,13 x 3 keer per week x 52 weken per jaar = € 20 op jaarbasis.

  Een normaal koffiezetapparaat verbruikt gemiddeld € 30 op jaarbasis. Voor het geld hoef je het dus ook niet te laten!

  * Wanneer je over het prijsplafond heen gaat, dan zullen de kosten met ongeveer het dubbele toenemen.

  Koop hier jouw sunshower

  Al met al, een Sunshower met infrarood, UV-licht of een combinatie paneel is een geweldige manier om jou te helpen ontspannen, gezonder te worden en je huid te verbeteren.

  De aanschafkosten variëren per model en per functionaliteit. En gemiddeld ben je niet meer dan € 20 kwijt aan een jaar lang douchen met een Sunshower.

  Het is een investering die zichzelf zeker waarmaakt.

  Schaf hier jouw Sunshower aan en voeg deze toe aan jouw dagelijkse routine. Je zult verstelt staan van de voordelen die je gaat ervaren!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking