Sluiten

Categorieën

Filters
    Wonentegels.nl - Zondag 1 Januari 2023

    Ontdek dé 5 tegeltrends van 2023

    Een nieuw jaar en dat betekent ook weer nieuwe tegeltrends!

    Zit je momenteel in een verbouwing? Of heb je pas een nieuwbouwhuis gekocht en zoek je nog naar nieuwe tegels voor jouw badkamer of keuken? Of wordt het gewoon tijd dat jouw tegels vervangen worden?

    Dan is dit hét juiste moment om naar nieuwe tegels te gaan zoeken. In deze blog nemen we je mee in de 5 nieuwste tegeltrends van 2023. 

    Transformeer niet alleen je badkamer, maar ook je vloer of je toilet. 

    Van prachtige natuurlijke texturen tot gewaagde en verbluffende grafische patronen. De trendsettende tegels tillen je interieur naar een heel nieuw niveau!

    Laat je inspireren door deze 5 buitengewone tegeltrends, die niet alleen je vloeren transformeren, maar ook een unieke sfeer in elke kamer creëren. Van prachtige natuurlijke texturen tot gewaagde en verbluffende grafische patronen, deze trendsettende vloeren tillen je interieur naar een heel nieuw niveau!

    1. Houtlook tegels

    Ben je op zoek naar een mooie badkamertransformatie die warmte, rust en elegantie uitstraalt? Dan zijn houtlook tegels jouw antwoord! Deze trendsetter heeft de interieurwereld veroverd en het is geen verrassing waarom. Houtlook tegels combineren het beste van twee werelden - de tijdloze schoonheid van hout met de duurzaamheid en veelzijdigheid van tegels. Dit maakt ze een absolute must-have voor elke stijlbewuste badkamer.

    Waarom kiezen voor houtlook tegels in jouw badkamer? De voordelen zijn eindeloos! Allereerst zijn ze waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Je hoeft je geen zorgen te maken over kromtrekken of waterschade, zoals bij echt hout. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk - gewoon even dweilen en je badkamervloer straalt weer als nieuw.

    Een ander voordeel van houtlook tegels is hun veelzijdigheid in design. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en texturen, waardoor je de vrijheid hebt om de perfecte houtstijl voor jouw badkamer te kiezen. Van klassiek eiken tot rustiek dennen en exotisch walnoot, er is een houtlook tegel voor elke smaak. Zo heeft Porcelanosa verschillende houtlook tegels voor in huis. Ze hebben o.a. de lijn Tanzania of Minnesota. Benieuwd welke houtlook tegels er nog meer zijn? Bekijk dan hier het gehele houtlook assortiment van Porcelanosa

    Deze prachtige tegels geven je badkamer ook een onmiskenbare sfeer van warmte en gezelligheid. Of je nu kiest voor een moderne, minimalistische uitstraling of juist voor een landelijke en knusse ambiance, houtlook tegels voegen een natuurlijk element toe aan de ruimte. Ze creëren een rustgevende omgeving waarin je elke dag kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een drukke dag.

    Voel de zachte textuur onder je voeten terwijl je geniet van het gevoel van een houten vloer in een omgeving waar tegels praktischer zijn. Het contrast tussen de houtachtige uitstraling en de koelte van tegels zorgt voor een boeiende esthetiek die de aandacht trekt en gasten versteld doet staan.

    Kortom, houtlook tegels zijn een ware revolutie in badkamers en staat daarom met stipt op onze nummer van badkamertrends voor 2023. Ze combineren schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid op een manier die geen enkel ander materiaal kan evenaren. Transformeer jouw badkamer met deze trendsetter en geef jezelf het geschenk van een prachtige en functionele ruimte waar je elke dag van zult genieten.

    2. De betonlook

    Industriële elegantie en moderne verfijning komen samen in één opvallende trend: betonlook tegels! Als je op zoek bent naar een unieke en eigentijdse uitstraling voor je badkamer of keuken, dan zijn betonlook tegels de perfecte keuze.

    Terug van nooit weggeweest. Deze industriële tegel blijven we dit jaar overal terug zien.

    Waarom kiezen voor betonlook tegels in jouw badkamer of keuken? Allereerst brengen ze een onmiskenbaar gevoel van urban chic en ruwe schoonheid met zich mee. De natuurlijke uitstraling van beton gecombineerd met het gemak en de duurzaamheid van tegels maken ze een geweldige keuze voor moderne woningen. Deze tegels geven jouw ruimte een stoere, industriële look, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van warmte en gezelligheid behouden.

    Een van de voordelen van betonlook tegels is hun veelzijdigheid in toepassing. Ze passen naadloos in verschillende interieurstijlen. Van industrieel tot Scandinavisch en modern. Bovendien zijn betonlook tegels verkrijgbaar in verschillende tinten, van lichtgrijs tot antraciet, waardoor je de vrijheid hebt om de perfecte kleur te kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak en het gewenste ontwerp.

    In de badkamer voegen betonlook tegels een gevoel van rust en sereniteit toe. Combineer ze met zachte kleuren en natuurlijke materialen voor een spa-achtige uitstraling waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. In de keuken voegen ze een eigentijdse flair toe aan het kookgebied. Creëer een moderne keuken met strakke lijnen en minimalistische details voor een stijlvolle en functionele ruimte.

    Een ander voordeel van betonlook tegels is hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. In tegenstelling tot echt beton zijn deze tegels bestand tegen vlekken, krassen en vocht, waardoor ze perfect zijn voor vochtige ruimtes die veelvoudig worden gebruikt.

    Schoonmaken is een fluitje van een cent, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je prachtige interieur.

    De sfeer die betonlook tegels creëren is ongeëvenaard. Ze voegen een eigentijdse en edgy touch toe aan elke ruimte, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van modernisme en verfijning uitstralen. Betonlook tegels zijn de ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een gedurfde en trendy uitstraling die tegelijkertijd tijdloos en stijlvol is.

    Kortom, betonlook tegels zijn de trendsetter die jouw badkamer en keuken doen stralen. Met hun industriële charme, veelzijdigheid en duurzaamheid, bieden ze een opvallende en eigentijdse uitstraling aan elk interieur. Voeg een vleugje urban chic toe aan jouw huis en geniet van een interieur dat klaar is voor de toekomst!

    De industriële look blijft daarmee onverminderd populair. Geschikt voor praktisch iedere ruimte. Graag een industriële look in je woon-, badkamer of keuken? Deze industriële tegel staat weer voor je klaar.

    marmerlook tegels


    3. Visgraat tegels

    Ben je op zoek naar een verfijnde en klassieke uitstraling voor jouw badkamer of keuken? Zoek niet verder, want visgraat tegels zijn dé trendsetter van 2023 die elke ruimte doet schitteren. Deze tijdloze tegelstijl heeft de harten van interieurliefhebbers veroverd en blijft een geliefde keuze voor moderne woningen.

    Waarom kiezen voor visgraat tegels in jouw badkamer of keuken? Allereerst brengen ze een onmiskenbaar gevoel van elegantie en grandeur met zich mee. Visgraatpatronen hebben een lange geschiedenis en zijn nog steeds even populair vanwege hun stijlvolle en symmetrische ontwerp. Ze voegen een gevoel van verfijning toe aan elke ruimte, waardoor ze perfect zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een tijdloze en toch eigentijdse uitstraling.

    Een van de grootste voordelen van visgraat tegels is hun veelzijdigheid in toepassing. Of je nu kiest voor keramische, porseleinen of zelfs houten visgraat tegels, ze passen naadloos bij verschillende interieurstijlen. In de badkamer voegen ze een vleugje luxe toe en creëren ze een spa-achtige ambiance. Combineer ze met moderne armaturen en marmeren accenten voor een chique uitstraling. In de keuken voegen visgraat tegels een tijdloze charme toe. Kies voor natuurlijke kleuren en warme texturen voor een gezellige en uitnodigende ruimte.

    Een ander voordeel van visgraat tegels is hun vermogen om de illusie van ruimte te creëren. Het patroon van diagonale lijnen geeft de illusie van grotere ruimte, waardoor zelfs de kleinste badkamers en keukens ruimer aanvoelen. Bovendien kunnen visgraat tegels in verschillende formaten worden gelegd, waardoor je de vrijheid hebt om de perfecte schaal voor jouw ruimte te kiezen.

    De sfeer die visgraat tegels creëren is tijdloos en verfijnd. Ze voegen een gevoel van beweging en dynamiek toe aan de ruimte, waardoor het oog telkens wordt geleid naar het prachtige patroon op de vloer of wand. Of je nu kiest voor een traditioneel zwart-wit visgraatpatroon of een eigentijdse variant in gedurfde kleuren, visgraat tegels voegen karakter toe aan jouw interieur.

    Kortom, visgraat tegels zijn de ultieme keuze voor diegenen die op zoek zijn naar tijdloze elegantie en verfijning. Met hun veelzijdigheid, ruimtebesparende voordelen en onderscheidende uitstraling geven ze jouw badkamer en keuken een tijdloze charme die nog vele jaren zal blijven schitteren.

    4. Marmerlook

    Ook deze tegeltrend maakte een aantal jaren geleden al haar intrede. Maar ook in 2023 blijven we deze tegeltrend terugzien. De tegels zijn voorzien van een marmeren print, die de look van de echte marmeren tegels nabootsen. Vaak nauwelijks te onderscheiden van echt marmer. De keramische tegels van Neolith is zo’n soort die zich onder deze trend schaart. 

    Een vleugje luxe, een vleugje verfijning - marmerlook tegels zijn de definitie van tijdloze pracht. Als je op zoek bent naar een elegante en klassieke uitstraling voor jouw badkamer of keuken, dan zijn deze tegels de perfecte keuze. Marmerlook is een trendsetter die al eeuwenlang bewonderd wordt en zijn stijgende populariteit in moderne interieurs is geen verrassing.

    Marmerlook tegels brengen een onmiskenbaar gevoel van luxe en allure met zich mee. Marmer is altijd al geassocieerd met elegantie en rijkdom, en met marmerlook tegels kun je deze prachtige uitstraling in jouw eigen huis brengen zonder het hoge prijskaartje van echt marmer. Deze tegels voegen een vleugje klasse toe aan elke ruimte en creëren een sfeer van tijdloze elegantie.

    Een van de grootste voordelen van marmerlook tegels is hun veelzijdigheid in ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je de vrijheid hebt om de perfecte marmerlook te kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak en het gewenste interieurontwerp. Kies voor een klassieke witte marmerlook voor een verfijnde uitstraling, of ga voor een donkerdere variant voor een eigentijdse en gedurfde stijl.

    In de badkamer voegen marmerlook tegels een gevoel van luxe en rust toe. Combineer ze met zachte kleuren en gouden accenten voor een weelderige en spa-achtige uitstraling. In de keuken voegen ze een tijdloze elegantie toe aan het kookgebied. Combineer ze met moderne apparatuur en glanzende accenten voor een chique en stijlvolle ruimte.

    Een ander voordeel van marmerlook tegels is de duurzaamheid. In tegenstelling tot echt marmer zijn deze tegels bestand tegen vlekken, krassen en vocht, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes met veel verkeer zoals de keuken en badkamer. Met minimale inspanning behouden marmerlook tegels hun prachtige uitstraling jarenlang.

    De sfeer die marmerlook tegels creëren is tijdloos en verfijnd. Ze voegen een gevoel van ruimtelijkheid en lichtheid toe aan de ruimte, waardoor deze een luchtige en elegante uitstraling krijgt. Of je nu kiest voor een klassieke en ingetogen stijl of juist voor een gedurfd en modern ontwerp, marmerlook tegels tillen jouw badkamer en keuken naar een hoger niveau van klasse en schoonheid.

    Kortom, marmerlook tegels zijn de ideale keuze voor diegenen die willen genieten van de tijdloze pracht van marmer zonder de kosten en het onderhoud van echt marmer. Met hun veelzijdigheid, duurzaamheid en klassieke uitstraling, geven marmerlook tegels jouw badkamer en keuken een ongeëvenaarde allure die nog vele jaren zal blijven stralen.



    5. Terrazo tegels

    In de wereld van interieurdesign is er één tegeltrend die de harten van retroliefhebbers verovert - terrazzo tegels! Deze retro revival uit de jaren '70 is weer helemaal terug van weggeweest en is nu een van de meest geliefde tegelstijlen voor moderne woningen.

    Terrazo tegels of granito tegels brengen een onmiskenbaar gevoel van speelsheid en vrolijkheid met zich mee. Terrazzo is een unieke samenstelling van marmer- of granulaten en cement of epoxyhars, waardoor elk tegeloppervlak een levendig en kleurrijk mozaïekpatroon krijgt. Deze tegels voegen een onderscheidende charme toe aan elke ruimte en creëren een sfeer van speelse elegantie. 

    Een van de grootste voordelen van terrazzo tegels is hun veelzijdigheid in ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en groottes, waardoor je de vrijheid hebt om de perfecte terrazzo-look te kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl en het gewenste interieurontwerp. Kies voor een klassieke witte basis met subtiele kleuraccenten voor een verfijnde uitstraling, of ga voor een gedurfde mix van levendige tinten voor een eigentijdse en levendige ambiance. 

    In de badkamer voegen terrazzo tegels een gevoel van jeugdige vreugde en nostalgie toe. Combineer ze met moderne armaturen en minimalistische accenten voor een frisse en eigentijdse uitstraling. In combinatie met zachte kleuren en natuurlijke materialen kunnen terrazzo tegels ook een rustieke en ontspannen spa-achtige sfeer creëren. 

    Een ander voordeel van terrazzo tegels is hun duurzaamheid. De combinatie van steenfragmenten en bindmiddelen maakt ze uiterst slijtvast en bestand tegen vlekken en krassen. Terrazzo tegels zijn perfect voor badkamers, waar vocht en dagelijks gebruik vaak voorkomen. Met minimale inspanning behouden terrazzo tegels hun prachtige uiterlijk voor vele jaren.

    De sfeer die terrazzo tegels creëren is uniek en nostalgisch. Ze voegen een gevoel van karakter en verfijning toe aan de ruimte, waardoor deze een onderscheidende uitstraling krijgt. Of je nu kiest voor een subtiel patroon of een gedurfde mozaïek, terrazzo tegels tillen jouw badkamer naar een hoger niveau van retro-chic en stijl. 

    Kortom, terrazzo tegels zijn de perfecte keuze voor diegenen die hun badkamer willen laten herleven met een vleugje retro-charme. Met hun veelzijdigheid, duurzaamheid en kleurrijke uitstraling geven terrazzo tegels jouw badkamer een unieke flair die je niet snel ergens anders zult vinden.

     



    Ontdek alle trends

    Binnen Wonentegels.nl proberen we ons assortiment altijd zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij de laatste trends. Benieuwd naar onze complete collectie? Neem dan gerust een kijkje binnen ons complete assortiment.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »