Sluiten

Categorieën

Filters
    Wonentegels.nl - Vrijdag 6 Mei 2022

    Op zoek naar tegels in een houtlook? Ontdek de houtlook tegels van Porcelanosa

    Er zit nogal wat verschil tussen de verschillende soorten tegels en aanbieders, dus in dit artikel nemen we je mee in een oase van prachtige badkamers die je niet meer wil verlaten. Klaar voor?

    Voordelen van houtlook tegels

    Laten we beginnen met het belangrijkste: de voordelen. Vaak wordt er gekozen voor een houten vloer om warmte en karakter toe te voegen aan een interieur. Een groot nadeel is dat hout vrij kwetsbaar kan zijn. Een houtlook tegel rekent af met al die nadelen en is naar ons wat ons betreft het perfecte alternatief als je op zoek bent naar een vloer met een houten look.

    Zo behoud je met een keramische houtlook tegel die warme en karakteristieke uitstraling, maar profiteer je van een heleboel voordelen. Keramische tegels zijn krasvast en daarnaast heel gemakkelijk te reinigen. Ideaal als je bijvoorbeeld huisdieren en/of kinderen hebt. Zo kunnen wijn, water en vet geen vlekken achterlaten op een keramische tegel. En dat is bij een echte houten vloer helaas wel anders. Wil je met een gerust hart is een keer wat kunnen laten vallen in jouw huis? Dan is een houtlook tegel the way to go! 

    Tips voor houtlook tegels in jouw interieur

    Wil jij extra sfeer en karakter toevoegen in jouw woning? Denk dan eens aan de volgende tips. Heb je een vierkante woonkamer? Leg je tegels dan in de lengte. Hierdoor lijkt je woonkamer gelijk een stuk langer. Hetzelfde geldt voor een kleine gang. Wil je de gang optisch langer laten lijken? Leg dan ook hier de houtlook tegels in de lengte. Zeker weten dat jouw gang groter aanvoelt. 

    Op zoek naar een speelse look? Leg de tegel in een visgraat. Of combineer het met een grijze tegel. Zo creëer je een super speelse look en is jouw vloer net dat beetje extra. Stoor jij je aan een kille plek in een grotere ruimte? Denk er dan eens aan om een hoekje met een houten wandtegel te bekleden. Zo creëer je met gemak een intiem hoekje en wordt het een stuk aantrekkelijker om daar te gaan zitten. 

    Houtlook tegels in keuken en badkamer

    Gezien alle voordelen van een keramische tegel, is een houtlook tegel ook super geschikt om door te leggen in jouw keuken. Zo trek je bijvoorbeeld die warmte uit de woonkamer door naar jouw keuken. Helemaal een mooi geheel als je beschikt over een grote woonkeuken. 

    Daarnaast zijn houtlook tegels zelfs geschikt voor de badkamer. Beschik je over een bad? Dan is het helemaal gaaf om je badombouw te bekleden met houtlook tegels. Oja en wat ook ideaal is: met een keramische houtlook tegel kun je met een gerust hart gebruik maken van vloerverwarming.

    Porcelanosa houtlook tegels

    Houten vloeren zijn altijd een goede keus qua uitstraling, maar in de praktijk is het niet altijd even handig. Het gaat vaak werken, het is moeilijker schoon te maken en beschadigt ook sneller. Toch is het wel de meest gekozen vloer, want het heeft wel een hele warme en prettige uitstraling. Maar we hebben inmiddels een betere optie voor je: de Porcelanosa houttegel. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap, want je hebt zowel de uitstraling van een houten vloer, als ook de kwaliteit en duurzaamheid van een tegel.

    Ben je op zoek naar een echte goede kwalitatieve tegel? Neem dan zeker eens een kijkje tussen de Porcelanosa houtlook tegels. Porcelanosa is de grootste en meest toonaangevende tegelfabriek ter wereld. En heeft daarmee ook een heel uitgebreid assortiment als het gaat om houtlook tegels. Of je nu op zoek bent naar een smallere tegel om de ruimte optisch groter te laten lijken. Of liever gaat voor een houtlook tegel met een  speelse visgraat, bij Porcelanosa zit je in ieder geval goed!  

    Houtlook tegels kopen?

    Ben jij op zoek naar een vloer met de warme uitstraling van hout, maar ben je puur op zoek naar de look en niet de lasten? Dan zit je met een houtlook tegel gegarandeerd goed. Ontdek ons uitgebreide assortiment houtlook tegels. Deze tegels zijn bijzonder omdat ze beter zijn wanneer je gebruikmaakt van vloerverwarming. Het geleidt de warmte namelijk beter en dat maakt het duurzamer. 

    Het verschil met een normale houten vloer is bijna niet te zien. Zó realistisch zijn de houttegels. Iedere keer zijn we weer verbaasd wanneer we het resultaat zien. Het is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. We horen vaker dat mensen ervan overtuigd zijn het verschil te kennen en daarom echt hout willen, maar iedere keer komen ze bij ons in de showroom erachter dat Porcelanosa een beter alternatief heeft. 

    Kom gerust eens bij ons langs om zelf het verschil te zien en ervaren!

    De kracht van Porcelanosa

    We werken niet voor niets heel graag met dit merk. Porcelanosa heeft namelijk niet alleen prachtige ontwerpen, de werkwijze is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Alle tegels hebben hebben namelijk altijd exact dezelfde maat. Daar zit geen afwijking in. Volgens Porcelanosa zelf kun je ze daarom tegelen zonder voeg, maar wij raden aan om daar toch 2mm ruimte voor te nemen. Puur omdat de muren nog wel kunnen werken. 

    Het mooie van Porcelanosa is dat het écht de puntjes op de i zet. Bij elke serie van het merk kun je perfils krijgen. Dit zijn hoekstrippen die gemaakt zijn van de tegels zelf. Je krijgt dus een hele mooie en nette afwerking. Elke serie heeft daarnaast ook een eigen decor tegel. Dat is echt specifiek en zie je ook niet bij andere series terug. 

    Duurzaamheid van Porcelanosa

    Naast dat ze prachtige producten maken, hebben ze ook nog eens een mooie missie. Ze doen er namelijk alles aan om duurzaam te zijn. Vanaf de oprichting van het merk zijn ze al bezig met het voortdurend verbeteren en optimaliseren van het productieproces. Maar ze doen nog meer. 

    Ze richten zich ook op het ontwerp van producten die helpen het water- en energieverbruik te verminderen door spaarkranen of bouwsystemen te gebruiken die het mogelijk maken het verbruik van gebouwen bij de verwarming te doen afnemen. Er zijn maar weinig merken die zich daar op die manier voor inzetten en het is voor ons des te meer reden om graag met dit werk te werken. 

    Ben je nieuwsgierig geworden over de totale collectie? Kom het bekijken in onze showroom in Harderwijk! Onze specialisten helpen je graag verder met het ontwerpen van jouw droombadkamer.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »