Sluiten

Categorieën

Filters
  Wonentegels.nl - Dinsdag 11 Januari 2022

  Tips om jouw tegels schoon te maken

  Het verschil tussen ongeglazuurde en geglazuurde tegels

  Allereerst is het van belang om in te gaan op het verschil tussen geglazuurde tegels en ongeglazuurde tegels. Geglazuurde tegels vragen namelijk om ander onderhoud dan ongeglazuurde tegels. De verschillen:

  • Geglazuurde tegels worden ook wel ‘verglaasde’ tegels genoemd. Ze bevatten een toplaag van glazuur. Als je een geglazuurde tegel van de zijkant bekijkt zie je twee lagen: aan de onderkant een ‘biscuitlaag’ met daarop een glazuurlaag.
  • Een geglazuurde tegel glanst vaak meer ten opzichte van een ongeglazuurde tegel.
  • Een ongeglazuurde tegel heeft vaak een natuurlijke uitstraling zonder patroon.
  • Een geglazuurde tegel is doorgaans gladder dan een ongeglazuurde tegel. 

  Geglazuurde tegels schoonmaken

  Geglazuurde tegels kun je het beste schoonmaken met een beetje schoonmaakazijn en water. Azijn ontvet en ontkalkt. Een veelgemaakte fout bij het schoonmaken van geglazuurde tegels is het gebruik van allesreiniger of groene zeep. Dit is echter sterk af te raden, omdat dit vaak een vettige laag achterlaat op de tegels. Pas daarnaast altijd op met het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Vaak zijn deze middelen erg agressief en vaak niet even goed voor jouw tegels.

  Ongeglazuurde tegels schoonmaken 

    Omdat ongeglazuurde tegels vaak wat ruwer zijn, is het vaak ook lastiger om deze goed schoon te maken. Dit betekent dat stof en vuil zich makkelijker hechten aan het oppervlak. Om dit tegen te gaan kun je het beste de tegels behandelen met een impregnerende beschermer.  In tegenstelling tot geglazuurde tegels kun je ongeglazuurde tegels het beste schoonmaken met groene zeep.

  Voegen schoonmaken

   Ook voor het schoonmaken van de voegen geldt, dat je hiervoor het beste schoonmaakazijn en wat voor kunt gebruiken. Een makkelijke tip is om het mengsel van schoonmaakazijn en water in een spuitfles te doen en even in te laten werken. Vervolgens alleen even met de spons er overheen en je voegen zijn weer stralend schoon.

   

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking